Nieuwe kijk op mijn identiteit

 

Opgegroeid in een gezin met een zeer problematische vader, schizofrenie was de uiteindelijke diagnose, een moeder en een twee jaar oudere zus, bewoog ik mij te midden van dat alles als een zeer onafhankelijk meisje.
Natuurlijk ging bijna alle aandacht naar pa, die meest van tijd dronken was of als een zombie van de medicijnen door het leven ging. Hierdoor kreeg ik nauwelijks een bevestiging van een vaderfiguur. Ook was hij diegene, die mij had moeten beschermen, de persoon die mij als klein meisje seksueel had misbruikt.

Daardoor had ik geen grenzen meer en ik gaf mijzelf aan ieder die mij leuk vond, mannen en vrouwen. Ook werd ik op mijn veertiende jaar aangerand door een homoseksuele vrouw, die eigenlijk een lieve huisvriendin was. Doordat er veel drank werd gebruikt bij ons thuis, trouwens niet door mijzelf, was ons huis wel een komen en gaan van ontrouwe echtgenoten en soms vreemde figuren.

Het was een echte vrouwen maatschappij bij ons thuis, mijn moeder en ik bepaalden hoe we leefden en bewogen. Mijn zus bleek in haar adolescente jaren ook schizofrenie te hebben ontwikkeld en kwam in dezelfde lijn als onze vader terecht.

Voor mijzelf was het duidelijk, ik hield van mannen en vrouwen, een bi-seksuele geaardheid. Daar was ik niet echt blij mee, ik schaamde mij ervoor en probeerde het te verbergen.
Totdat een paar vrienden begonnen te vertellen dat God mij anders zag. Hij heeft jou een hetero vrouw gemaakt, ga jezelf in een nieuw perspectief zien.
Wauw, dat vond ik een openbaring na zo’n tien jaar worsteling over wie ik nu eigenlijk was.

Mijn hart was open voor God en ik ging mijzelf visualiseren zoals God mij geschapen heeft. In een lang proces in mijn denken is mijn vrouw zijn tot een nieuwe identiteit gekomen.
Mijn ware identiteit.

Zelfs in mijn huwelijk met Rob was het regelmatig nog een strijd in mijn denken. Maar doordat ik altijd open was tegenover hem over mijn gevoelens voor vrouwen, ondanks schaamte, verloor het altijd zijn kracht. Nu kan ik zeggen na 34 jaar, alle dingen zijn mogelijk voor diegene die geloven. Het is een wonder dat mijn vrouw zijn is hersteld.
Ik mag een gelukkig huwelijk kennen, al 32 jaar. Als moeder van vijf kinderen en oma van drie kleinkinderen.

Ik ben dankbaar voor mijn man die mij altijd gesteund en aangemoedigd heeft. En mijn leiders, die mij het Woord van God geleerd hebben om daarin stand te houden.
Om het offer van Jezus te aanvaarden, dat alles is volbracht.

De wortel van je ware indentiteit is alleen te vinden in God de Vader♥️

Lieve groet,

Maudi