Er is iets nieuws in mijn leven gekomen

Mijn naam is Kristian. Ik ben opgegroeid in Middelburg en daar woon ik nog steeds. Ik wil graag met je delen hoe God mijn leven heeft veranderd. 

Op mijn 23e durfde ik het te zeggen

Ik ben opgegroeid in een fijn christelijk gezin. Tegen het geloof heb ik me nooit afgezet. Ik deed mee met de activiteiten en heb altijd geloofd dat God bestond. In mijn vrije tijd was ik fanatiek met korfbal en ging ik graag op pad met vrienden. Rond mijn pubertijd ontdekte ik homoseksuele gevoelens bij mezelf. Daarvoor schaamde ik me. Ik deed er alles aan om dit geheim te houden. Op mijn 18e had ik een korte relatie met een meisje maar daarmee ben ik toen snel gestopt. Ik kon niet intiem zijn met haar. Toen besloot ik dat nooit meer te willen doen. Ik merkte dat mijn homoseksuele gevoelens niet veranderden dus wist ik dat er een moment zou komen dat ik het mijn ouders moest gaan vertellen. Op mijn 23e durfde ik het hen te zeggen. Ik had nog nooit zoiets spannends gedaan. Gelukkig reageerden ze heel liefdevol. Ik voelde me opgelucht en hoopte gelukkig te kunnen worden met een jongen, omdat ik alleen blijven niet zag zitten. Verder las ik ook boeken over geloof en homoseksualiteit. 

Youth Alpha cursus

Twee jaar later deed ik mee aan een Youth Alpha cursus. Dat is een kennismakingscursus met het christelijk geloof. We gingen een weekend weg met als thema de Heilige Geest. Samen met Jochem en Elain ging ik al een dag eerder naar de kamplocatie. We hadden het over ons leven met God. Ik heb hen toen ook verteld over seksuele verleidingen en fouten in mijn leven die ik nog nooit had gedeeld met iemand. Met zijn drieën hadden we een bijzondere avond. 

Iets nieuws in mijn leven gekomen

De zaterdag op het kamp ging het over de persoon van de Heilige Geest en dat Hij ons hele hart wil vervullen. Ik weet nog dat ik in de pauze buiten stond en het er niet mee eens was. Omdat ik geen groepsleider was kon ik na het praatje met de sprekers van die morgen napraten. Daarna vroegen ze aan mij of ik gebed wilde ontvangen voor vervulling van de Geest. In mijn achterhoofd was ik hier al steeds mee bezig. Ik wist alleen niet wat er dan zou gaan gebeuren. Op zich vertrouwde ik God wel maar ik was ook bang dat mijn leven zou gaan veranderen en misschien zelfs wel dat God niet wilde dat ik een relatie met een jongen zou krijgen. Toch besloot ik de sprong te wagen. Ik geloofde dat God het beste wist wat goed voor mij was. De sprekers baden om de beurt voor mij met hun hand op mijn schouder en vroegen aan de Heilige Geest om mij te vervullen. Tijdens het gebed van de tweede man gebeurde er iets in mijn bovenlichaam. Ik voelde een diepe vrede in mijn lijf komen. Het voelde zo fijn en vertrouwd. Ik merkte aan mezelf dat er iets veranderd was. Er was iets nieuws in mijn leven gekomen. Ik werd ineens heel blij met God. Na dat weekend ging ik het mijn ouders vertellen.

Geen zorgen meer over een relatie

Jochem en Elain van de avond voor het weekend werden mijn beste vrienden. Een geschenk van God. We spraken vaak af en gingen dan lekker praten over wat we ontdekt hadden van God. Vanaf het moment dat de Heilige Geest mij had vervuld was God het belangrijkste geworden in mijn leven. Ik maakte me geen zorgen meer over of ik wel of geen relatie zou krijgen. Ik leerde God steeds beter kennen en wist dat Hij mij helemaal accepteerde. Ik had nog altijd homoseksuele gevoelens. Wel ging ik steeds meer beseffen dat God seksualiteit voor een man en vrouw heeft bedoeld. Ik koos er toen voor om niet meer actief op zoek te gaan naar een vriend en liet het over aan God. Eigenlijk wilde ik alleen nog zo met seksualiteit omgaan zoals het bedoeld was. Voor mij betekende dit dat ik geen relatie zou aangaan. Het bijzondere is dat ik me in die tijd niet meer eenzaam voelde en steeds meer christelijke vrienden leerde kennen. Mijn leven is alleen maar mooier geworden.

Mijn leven met Jezus nu is heerlijk. Ik kan en wil niet zonder Hem. Hij is mijn helper de hele dag door.

Jezus zegt: ‘Want wie zijn leven wil behouden, zal het verliezen. Maar wie zijn leven vanwege Mij en voor Gods plan verliest, zal het behouden.’ Dat lees je in Markus 8:35

Misschien heb je vragen over dit verhaal of wil je contact opnemen. Voel je vrij om dan een berichtje te sturen via het contactformulier op deze site.

Groetjes, Kristian

Foto’s Unsplash